Gość Andrzej Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Po operacji przepukliny mosznowej mam powiększone lewe jądro - prawie dwa razy większe od lewego. Operację miałem na początku stycznia 2008. Czy możliwe że tak zostanie już cały czas , czy jakoś da się zmniejszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jądro powinno wrócić do swoich poprzednich rozmiarów po około pół roku po zabiegu. Jeśli tak nie jest najlepiej skonsultować się z chirurgiem czy wszystko jest w porządku. Czasami wskutek operacji przepukliny dochodzi do zawężenia ujścia kanału pachwinowego co objawia się utrudnieniem spływu krwi z jądra. Przez to następowo jądro może być powiększone i to na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Zapomniałem dodać ze była to przepuklina przedawniona i przez to, tak myślę, zrobił się wodniak. Później przez długi czas zbierały się w mosznie płyny i na dodatek dostałem zapalenia jadra. Czy te czynniki też mogą wpływać na jego obecną wielkość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Oczywiście, jądro może już takie pozostać jako pozostałość po przebytych stanach zapalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi