Gość Michał Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Co to może być, że jak stoję to czuję tak jakby ścisk pomiędzy odbytem a moszną? Próbowałem sobie to miejsce *wybadać* przez badanie palcami - nie ma tam żadnych grudek, ani zgrubień. Ten ścisk czuję jak chodzę i stoję i otym myślę. Jak siedzę lub leżę nic mnie nie boli. Miałem już kiedyś coś takiego, że jakieś mięśnie *pozorwały: mi chorobę w jamie brzusznej. Po jakimś czasie puściły. Czy gruczoł krokowy może się samoistnie zacisnąć? Np pod wpływem strsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 To może być wynik zapalenia gruczołu krokowego, który może być powiększony. Raczej nie ulega on żadnym skurczom. W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie konsultacja urologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 To jest wyleczalne? Jak się to leczy? Jak wygląda badanie? Co mogło spowodować zapalenie? Jest to zarażliwe - np podczas seksu z partnerką bez prezerwatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 To jest wyleczalne? - tak, często skuteczna jest farmakoterapia Jak się to leczy? - stosuje się z reguły antybiotyki i środki przeciwzapalne Jak wygląda badanie? - badanie wykonuje się palcem przez odbyt lub specjalną głowicą ultrasonograficzną wkładaną do odbytu Co mogło spowodować zapalenie? - taki proces mógł nastąpić samoistnie, bez uchwytnej przyczyny lub jako następstwo zapalenie dróg moczowych Jest to zarażliwe - np podczas seksu z partnerką bez prezerwatywy? - raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 A jesli farmkoterapia nie pomoże, to co wtedy? Długo się to leczy? Dziękuję Panie doktorze za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Prawie zawsze pomaga farmakoterapia, leczenie trwa czasami około 1-2 miesięcy. Nie ma innych metod leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi