Gość Ewa z Opola Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Mam 26 lat i jestem w 7 miesiacu ciazy. Ciaza przebiega prawidlowo. 3 dni temu przy braniu prysznica wyczulam palcem przy wejsciu do odbytu maly guzek okolo 4 mm, nie krwawi troszke pobolewa ale minimalnie. Martwie sie ze to moze byc cos groznego.Dodam ze mam zatwardzenia, ktore sa podobno normalne w ciazy.Bardzo prosze o pomoc.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Prawdopodobnie są to żylaki. Często pojawiają się one w przebiegu ciąży, ponieważ ciało kobiety ciężarnej wytwarza większe ilości krwi. Zaś naczynia krwionośne na skutek oddziaływania hormonów ciążowych rozszerzają się. Jednocześnie ucisk dziecka utrudnia powrót krwi z nóg do serca kobiety ciężarnej. Jedną z postaci żylaków są właśnie żylaki odbytu (hemoroidy), które często pojawiają się w ciąży. Dla prawidłowej diagnozy najlepiej udać się do swojego ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania:(( Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 a jesli to zylaki to mam sie czym martwic?czy moge sie tym wcale nie przejmowac tylko czekac jak zniknie?czy wogole zniknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nie należy się tym przejmować. Żylaki to naturalna rzecz w okresie ciąży. Zazwyczaj po porodzie takie zmiany żylakowate w zakresie odbytu wycofują się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zosia Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Jak długo trwa wycofanie się żylaka? U mnie minęło już 3 miesiace i nadal żadnej poprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Do lekarza i na badania szkoda tracić czasu moze to byc coś poważniejszego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pati +18 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 witam,ja mam podobny problem...i rowniez jestem w ciazy,w poczatku 6 miesiaca,dziwna narosl przy wejsciu do odbytu,wstydze sie z tym isc do lekarza.narosl nie krwawi,nie boli,ale sie tam znajduje,przy oddawaniu stolca jest wyczuwalna,nie wiem co zrobic*( wstydze sie isc do lekarza,nie mozna tego samodzielnie zwalczyc?*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mag Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 dziś po tygodniu udręki z guzkami na odbycie, poszłam do chirurga ogólnego, okazało się że zrobił mi się w krwiak lekarz upuścił krwi i zawiązał guzek dzieki czemu jest lepiej, więc jeśli coś się zaczyna dziać to lepiej do lekarza, niech przepisze maść i czopki( wcześniej pomagał mi posterisan) jak nie pomogą to proktolog lub chirurg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Witam. Jestem w 7 m ciąży. Kilka dni temu wyczółam na odbycie dwa miękkie guziki które swędzą mnie i bolą jak siedzę lub dotykam. Co to może być? Czy to coś poważnego i powinnam iść z tym do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Huffg Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Też miałam taki problem jestem w 21tyg ciąży proktolog usunął tzn przebił guzek i upuscil krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi