Gość Jakub Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Dzisiaj bylem na usg jamy brzusznej i lekarz wykryl , ze mam zwezone lub poszerzone juz nie pamietam kanaliki czy cos w tym stylu nerkowe , mysle,ze pan sie domysli.Doktor przypuszcza kamien w lewej nerce.Byly kiedys z 3 sytuacje jakies 2/3 miesiace temu , ze bolala mnie starsznie lewa strona tulowie.Precyzyjniej tam gdzie jest nerka . Bol byl bardzo silny.Po nospie przeszlo mi.Od tych 2/3 miesiecy nie pojawiaja sie u mnie takie wybryki organizmu.Czy rzeczywiscie moze byc to kamien w lewej nerce?Jesli tak czy to powazne ,bo mam tylko 15 lat , a kamien w takim wieku chyba rzadko sie pojawia .I czy kamien nie spowoduje zaprzestania sportu na jakis czas , podczas leczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Chodzi o poszerzenie miedniczki nerkowej w wyniku kamicy. W takim wieku oczywiście kamica może również występować. Na pewno należy taki stan leczyć. Nieprawidłowy odpływ moczu z nerki może doprowadzić do jej niewydolności. W dodatku będą pojawiać się nawracające bóle kolkowe. Należy skonsultować się z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kazik Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Prewencyjnie warto stosować moczopędne środki, najlepiej te ziołowe, roślinne. dobra jest fitolizyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Nospa na pewno nie wyleczyła problemu tylko objawy, powinieneś na pewno zmienić dietę przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi