Gość Marzena Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Pobrano mi wycinki z szyjki macicy i odebrałam wynik, ale niestety wszystko jest po łacinie.Proszę o przetłumaczenie mi wyniku. Cervicitis chronica cum dysplasia epithelii minoris gradus CIN I - A {M - 43000} Endocervicitis chronica -B {M - 43000} A - 8 do 0,3 cm B - skąpe, szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Cervicitis chronica cum dysplasia epithelii minoris gradus CIN I przewlekłe zapalenie szyjki macicy z dysplazją (zaburzeniem różnicowania komórkowego) nabłonkową małego stopnia CIN I (patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_szyjki_macicy) Endocervicitis chronica - zapalenie śluzówki szyjki macicy przewlekłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karen Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 czy takiego wyniku trzeba sie bac czy jest to bardzo powazne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karen Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 jestem po elektrokonizacji, wynik badania histopatologicznego odebralam dzisiaj jest taki sam jak wczesniejszy przed zabiegiem.erasio glandularis cum dysplasia epithelii mediocris gradus cinII-a m-31210 ! endocervicitis chronica b m 43000! endometrium in stadio secretionis m 79320. wycieli stozek co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danka Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 to jest zaawansowana nadżerka zrobiono mi ojokulizację czyli usunięcie szyjki macicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Mój wynik badania hitopatologicznego.Cervicitis chronica cum dysplasia gradu minori punctata.Wycinki pokryte nabłonkiem paraepidermoidalnym,miejscami nie dojrzałym metaplastycznym płaskim z małymi ogniskami dysplazji małego stopnia.W podścielisku widoczne są rozproszone,przewlekłe nacieki zapalne o małym nasileniu,pojedyncze gruczoły typu szyjkowego. 2.Masy śluzowo krwiste,drobne fragmenty błony śluzowej kanału szyjki macicy endometrium w fazie proliferacji. Ja nic z tego nie rozumiem czy to coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi