Gość Ewa Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mój syn 12-letni miesiąc temu był u lekarza z powodu silnego bólu brzucha bez innych objawów. Wykluczono zapalenie wyrostka, usg wykazało powiększone węzły chłonne przyaortalne 16mm, krezkowe 13mm. Usg kontrolne po miesiącu wykazało nadal węzły krezkowe 13mm i śledzionę na granicy normy 117x52mm (przy pierwszym usg śledziona w normie ale bez podanych wymiarów). Przy bólach brzucha chirurg na Izbie przyjęć nie zlecił badań krwi, powiedział, że to może wirus, może zatrucie, dieta lekkostrawna, no-spa, trilac i za 3 dni przejdzie i tak było. Czy teraz powinnam zrobic dziecku badania krwi i czy to są poważne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Proszę w tej sprawie udać się do pediatry. To on powinien zadecydować o badaniach. Dobrze by było wykonać badania krwi (morfologia z rozmazem, CRP, OB) oraz kontrolne USG za około 1-2 miesiące. O tym powinien zadecydować pediatra. Może to jakieś zakażenie wirusowe np. mononukleoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 zbadac prosze jadra bo to moze byc prrzyczyna taki8ego stanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Ja tez mam powiększone węzły chłonne . Mam 13 lat i jestem lekarzem :) Ii proponuje zrobić : *Badanie krwi *Morfologie *USG To wszystko powinno być kontrolowane :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi