Gość Piotr Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Witam, Od jakiegoś czasu(około 2 lat) miałem malutki guzek o średnicy około mniej niż 0,5cm i nie bolało więc nie przejąłem się tą sprawą. Teraz od kilku dni guzek się powiększył się do około 1,5cm i zaczął boleć i dość mocno(bolesność jest w okolicach kilku cm od guzka). Jeżeli chodzi o sam guzek to jest twardy i zawsze taki był i niemożna go przesuwać. Zlokalizowany jest w odległości około 4 cm od mostka w stronę pępka. W tym okresie jak zaczeło mnie boleć może nie są powiązane ze sobą te sprawy ale doszły problemy z snem tzn. z zaśnięciem oraz ból brzucha. Co to może być i czy muszę z tym pójść do lekarza ew. do którego? Szczerze trochę się wystraszyłem... Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Trudno mi określić bez badania co to jest. Może to być przepuklina w kresie białej, tłuszczak lub włókniak. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Na początku zauważyłem dwa. Nic niebolało były a że jestem chudy to było je widzć w tkance tłuszczowej ponad mięsniami. przed pojawieniem się nastepnego podczas ucisku tkanki tłuszczowej czułem jakby pieczenie a jak się pojawił to takie dziwne pieczenie z uciskiem i bulem ale jak mocno zaciznołem. lekarz powiedział że to normalne tak się czasem dzieje. pytałem przy jakiejś okazji badania przeziębienia 6 lat temu. Allllllle zaswędziało mnie jakiś czas temu, potem w miejscu swędzenia po mocniejszym ucisku lekko zapiekło i po jakimś czasie znowu zaczoł pojawiać się guzek. wszystkie około 0,5 0.7 mm co to za Badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Trudno określić bez bezpośredniego badania co to może być. Najlepiej, aby w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym może być zmiana. Może to tłuszczak, włókniak czy nawet kaszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi