Gość Andy Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam, Dwa tygodnie temu miałem zabieg usunięcia torbieli bocznej szyi. Wszystko przebiegło bezproblemowo, czuje się bardzo dobrze. Martwi mnie tylko jedna kwestia. W okolicach miejsca, w którym miałem zabieg występuje brak czucia, tak jakby nie do końca przestało działać znieczulenie. Mijają kolejne dni, a sytuacja nie ulega zmianie. Nie wiem czy to normalne czy może sprawa ta wymaga konsultacji z lekarzem? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Z reguły w czasie usuwania zmian guzowatych z przecięciem skóry dochodzi do uszkodzenia tam przebiegających nerwów. W wyniku tego czasem wystepuje przejściowy stan braku czucie w tym miejscu. Stan ten może utrzymaywać się nawet kilka miesięcy i powinnien samoistnie ustepować w miarę regeneracji unerwienia tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edyta Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 tak to prawda,jestem 20 dni po operacji usunięcia torbieli bocznej szyi i również nie mam czucia i to może się utrzymać parę miesięcy,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Mam to samo. Nie czuję w ogóle jak się golę po lewej stronie twarzy. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafal Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Ja mialem operacje 48h temu i na razie nie mam kompletnie czucia w calej lewej czesci szyi. Ciekawe czy to czucie wroci i jezeli tak to za ile czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annalu Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 To jest całkowicie normalne, zreszta podobnie kobiety po cięciach cesarskich praktycznie już nigdy nie czują skóry na brzuchu. Przecięte nerwy nigdy po zrośnięciu nie mają 100% czułości jak przed jakimkolwiek zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi