Gość Slawek Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Przypadkowe zdjecie brzucha wykazalo obecnosc kilkunastu grap,z wygladu identycznych jakimi zszyto mi rane pooperacyjna.Byly metalowe i wyjeto mi je po kilku dniach penseta.Rana zagiola sie bez powiklan.Operowany na przepukline pepkowa bylem kilka lat temu w Hiszpani.Przy wysilku mam pieczenie w okolicach operowanych.Grapy wewnatrz brzucha budza moje obawy,ze cos jest nie tak.Sprawiaja wrazenie przypadkowo rozrzuconych.Bede wdzieczny za opinie w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Co to są grapy? To jekieś pojęcie niemedyczne? Proszę o dokładne wytłumaczenie co to za struktury, w Polsce nie ma takiego pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawek Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Mam na mysli zszywacz,cos w rodzaju zszywacza do kartek.Mialem rane pooperacyjna tak wlasnie zszyta.Zamiast szwów tradycionalnych,rane zszywa sie metalowymi zszywaczami.Mialem tak wlasnie zszyta rane i po kilku dniach zszywacze usunieto mi za pomoca pencety.To wiem,bo widzialem na wlasne oczy.Moje obawy jednak budzi to,co przy innej okazji,zauwazylem w moim brzuchu.Zdjecie retgenowskie wykazalo obecnosc podobnych zszywaczy wewnatrz,w okolicach operowanej przepukliny.Na zdjeciu wygladaja dokladnie jak zuzyte zszywacze do kartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Prawdopodobnie to klipsy naczyniowe. W czasie operacji przepukliny czasami uszkadza sie naczynia, te wieksze z penością zostały zaklipsowane przez niewielkie klipsy metalowe. Nie należy się tym przejmować, to tylko klipsy nie wpływające w żaden sposób na Pana organizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buba Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 czy moge wejść do rezonansu 1,5 tesli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi