Gość Dawid Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Płeć: Mężczyzna Wiek: 21 lat Badania: Ekg w normie, morfologia w normie, ciśnienie delikatnie podniesione 142/70 Przebyte kontrole: byłem 3 razy u internisty ( w tym 2 u mojego doktora prowadzącego, a raz u niezależnego) i neurologa Diagnoza lekarska: brak konkretnej diagnozy w każdym przypadku Leki: cardilopin (na nad ciśnienie), krople na uspokojenie, naproxen w tabletkach, tolperis (na sztywnienie mięśni) Od miesiąca borykam się z następującymi objawami. Lekki ból głowy, delikatna sztywność szyi (mogę wykonywać pełny obrót),słaba regeneracja z zakwasów po wysiłku fizycznym, ogólne zmęczenie pod koniec dnia, od czasu do czasu uczucie *napięcia* w okolicach zatok (tych w okolicach kości jarzmowych oraz nad brwiami), a od paru dni z bóle mięśni i delikatne ich sztywnienie. Nie ma konkretnych powodów, przynajmniej Ja na chwilę obecną ich nie jestem wstanie podać. U lekarza bywam bardzo rzadko, żadnych bólów związanych ze zmianami pogody nigdy nie odczuwałem. Prowadzę aktywny tryb życia, uprawiam sport. Niebawem będę miał prześwietlenie i jakąś dodatkową morfologię związaną z nerkami. Nie są to jakieś poważne objawy jednak zawsze byłem w dobrej kondycji i tym bardziej mnie to niepokoi. Szczególnie, że każda wizyta u lekarza kończy się stwierdzeniem *proszę czekać i obserwować*. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 To oczywiście może być problem z nerkami dlatego warto wykonać diagnostykę w tym kierunku. Czy wskaźniki wątrobowe (ALAT, ASPAT) również są w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Będę miał te wyniki w tym tygodniu. Jeśli to oczywiście to, ale lekarz mówił, że trzeba wykluczyć niewydolność nerek więc to pewnie te badania. Jak dostane wyniki to się odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wskaźniki wątrobowe idealne. To nie kwestia nerek w takim razie. Dostałem natomiast skierowanie na boreliozę. Możliwość ukąszenia miałem około 3 miesięcy temu, ale podobno nawet do pół roku po ukąszeniu mogą wystąpić objawy. A jeśli nie borelioza to co innego mogło by to być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ASPAT ALAT świdczy o funkcji wątroby a nie nerek. Aby określić funkcję nerek należałoby wykonać jonogram, kreatynienę i mocznik z krwi oraz badanie ogólne moczu. Na chwilę obecną nalezy poczekać na wyniki badań w kierunku boreliozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zrobiłem badanie na borelioze, teraz czekam na wyniki. Mam pytanie czy takie objawy jak moje mogą świadczyć o stwardnieniu rozsianym? Jakie są przewodnie objawy tej choroby? Bo z tego co wyczytałem to jest ich strasznie dużo, i praktycznie wszystko można pod to podciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aniaop Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 witaj chciałam zapytać czy masz już może jakąś diagnozę? bo ja mam identyczne objawy, nie wiem co to może być, no i w sumie boję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi