Gość magda Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam , mam 21 lat , i pewien problem , otóż czasami ale naprawde czasami odczuwam lekki bol po lewej stronie obok pępka i w rogu zebrowym lewym ... boje sie ze to trzutka .... lecz innych objawow nie mam , tzn : wymioty , poty nocne , spadek masy ciala , zóltaczka , cukrzyca itp... bardzo bym prosila o udzielenie odpowiedzi , gdzie i jak boli trzustka , czy w moim przypadku moze to byc rak ? dodam ze ten bol nie jest silny , i nie boli kazdego dnia.... mam taki bol od ok 2 miesiecy , i po wybraniu antybiotyku na migdaly , bol minal ale po tygodniu powrocil oraz takze pomaga i nie boli mnie na drugi dzien gdy na noc wypije mięte lub rumianek. z gory dziekuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Wątpię, że te dolegliwości pochodzą ze strony trzustki. Najlepiej w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza, który po badaniu wyjaśni sytuację. Mnie bez badania trudno określić co się dzieje. Takie dolegliwości jakie Pani opisuje mogą raczej wskazywać na patologię w zakresie żołądka, dwunastnicy, kręgosłupa, śledziony lub tez być zwykłymi nerwobólami. Celem uściślenia diagnostyki należałoby wykonać np. USG jamy brzusznej, gastroskopię czy też RTG kręgosłupa. O wszystkim musi zadecydować lekarz po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi