Gość jolanta Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Witam.Wyczuwam w dole pachowym podłużny twardy przesuwający się guzek wielkości ok 1 cm, Od 3-4 lat mam ciągnące bóle w jego okolicy,czasem i ręki, on sam nie boli.Te bóle zaczęły się po tym jak karmiłam dziecko piersią , 2 lata temu robiłam usg piersi wszystko było w porządku jeśli można tak stwierdzić po 2 minutowym badaniu,(lekarz przejechał od góry do dołu raz pachę i pierś).Stwierdził że te bóle są hormonalne.Jednak jakiś czas temu wyczułam ten guzek pod pachą, wyczuwam go tylko jak opuszczę rękę, bo jak podniosę do góry to gdzieś się chowa no i bóle nie minęły.Czy mam się martwić? czy to węzeł chłonny? czy jakieś inne guzki mogą występować pod pachą?Czy robić jeszcze jakieś badania? mam 27lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Trudno mi dokładnie ocenić co to jest bez bezpośredniego badania. Najlepiej w tej sprawie udać się na kontrolę do chirurga. Najczęściej w tej okolicy są powiększone węzły chłonne być może na podłożu miejscowego stanu zapalnego (np. takie węzły powiększają się, gdy goli się doły pachowe). Chirurg po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 ja tez tak mam od roku i nie wiem co z tym zrobic boje sie bardzo ze to jest rak i z miesiaca na miesiac mi sie to powieksza ja mam dopiero 14 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sisi Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 wyczulam sobie pod pacha guza i boli mnie co to jest boje sie bo mama miała miesiac temu wycieta piers bo ma raka z przerzutami bylam na usg piersi i wszystko podobno jest ok ale pacha boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weronika Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 właśnie jestem po kąpieli i zobaczyłam taki guzek.Powiedziałam mamie o tym i ona odrazu powiedziała, że to powiększone węzły chłonne(mama jest pielęgniarką). Teraz czytam o tym w internecie i są informacje,że to oznacza raka.Bardzo się boję.Mam 12 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weronika Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Na dodatek boli mnie lewa pierś od kilku dni,a guzek mam właśnie pod lewą pachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi