Gość Ewelina Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam!Mam pytanie w kwietniu miałam ostre ataki kolki nerkowej,a w maju urodziłam kamień 1,3-0,6cm.W kwietniu miałam rozbijany kamienień w nerce,w skutek czego pękł on na 4 kawałki,ale dalej jest on w prawej nerce.Kolka ustąpiła,ale odczuwam ból nerki nadal.W sierpniu miałam założony cewnik do nerki na miesiąc,ale nie znosiłam tego dobrze ponieważ ból był nie do wytrzymania.Teraz wykonałam badanie moczu i prosiłabym o pomoc w analizie wyników*kolor-bursztynowy, ciężar wł.-1,015. ph-7. azotany-neg. białko-neg. cukier-neg. ketony-neg. urobilinogen-norm. bilirubina-neg. nabłonki płaskie-licz. nabłonki płaskie-poj. leukocyty-4-6wpw. erytrocyty świeże-5-8wpw. erytrocyty wyługowane-poj.w prep. szczawiany wapnia-poj. fosforany bezpostaciowed.licz. bakterie-d.licz. Co oznacza taki wynik?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Wynik nie wskazuje, aby w układnie moczowym występował jakiś stan zapalny. Jest praktycznie w granicach górnej normy. Radziłbym wykonać w tym przypadku kontrolne USG układu moczowego. O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dziękuję za pomoc,mam pytanie,czy są jakieś specjalne badania analizy moczu,które mogą wykazać stan zapalny nerek lub układu moczowego?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Wystarczające jest zwykłe badania ogólne moczu. Nie ma raczej innych specjalistycznych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi