Gość Kinga Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Panie doktorze. Miesiąc temu mój znajomy został podany operacji pęcherza moczowego. Towarzyszy mu obecnie silny ból krocza, a poniżej jąder pojawił się guz wielkości orzecha. Proszę, mi powiedzieć czy to może być przerzut, czy to jest zwiazane z węzłami chłonnymi? Co mozna z tym dalej robić? Lekarze proponują chemioterapię. Cz to coś pomoże?Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 To za pewnie nie przerzut ani wznowa. Zbyt krótki okres od operacji, aby do tego doszło. Trudno mi określić co się dzieje bez bezpośredniego badania. Nie znam też szczegółów klinicznych, aby radzić co do dalszego postępowania. Trzeba zaufać lekarzom prowadzącym i stosować się do ich zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi