Gość sara Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Mam zdjagnozowaną leukoplakię na ściance szyjki macicy( miałam kolposkopie* wynik cyt II). Miałam mieć usuwaną, ale lekarz stwierdził, że lepiej tego nie usuwać a jedynie obserwować, minoł rok a białe rogowacenie powiększa się. Co mam w tej sytuacji zrobić? czy każdą taką zmianę trzeba usuwać? i jaka metoda będzie najskuteczniejsza. Z góry dziękuję na odpowiedź SARA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 patrz: http://www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/553_leukoplakia.html Zmiany takie powinny być usuwane - duże ryzyko zrakowacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam.Po badaniu histopatologicznym dowiedzialam sie,ze mam leukoplakie.Nic nie moge w internecie na ten temat znalezc.Mam 35 lat i lekarz jest zdziwiony,ze w tym wieku to mam.Bede obserwowana na razie.prosze o jakies wiadomosci na ten temat.Dziekuje,Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jadwiga Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 leukoplakie leczy sie w szpitalu Bródnowskim w Warszawie .Słyszałam ,że również w Bytomiu ale musiałabym poszukać w dokumentach adresu. Pozdrawiam Jadwiga z tym samym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi