Gość wojtek Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam. 3 lub 4 lata temu miałem usuwaną torbiel nasienną. Od tej pory odczuwam wiekszą wrażliwość jądrą - szczególnie jest wrażliwe podczas dotyku. Można je dotykać delikatnie, ale mocniejszy nacisk sprawia ból. Wydaje mi się też , że prawe jądro (w jego okolicach byla torbiel nasienna) jest całe twardsze od lewego. Dodam, że byłem u lekarza na kontroli 2 miesiace po zabiegu i wszystko było w porządku. W tym roku (kwiecień) postanowiłem wybrac się do specjalisty ze względu na bolesnośc jądra. Lekarz powiedział , że zaleca noszenie bardziej obcisłej bielizny (bokserki odpadają) , na USG wszystko dobrze. Mimo wszystko ostatnio mam wrażenie , że jądro prawe jest twardsze od lewego. Przesadzam , czy może coś jest na rzeczy ? Naprawde martwi mnie twardsze prawe jądro. Czy usunięcie torbieli nasiennej może mieć wpływ na płodność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Być może tworzy się miejscowy obrzęk, stąd zalecenie noszenia ciaśniejszej bielizny. W razie wątpliwości najlepiej rozwiać je wykonując kontrolne usg, ewentualnie udac się ponownie do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi