Gość Artur. Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam Od 10 miesięcy, 3 razy w tygodniu intensywnie uczęszczam na siłownię. Dotąd nie miałem żadnych problemów ale ostatnio zacząłem nowe ćwiczenie związane z brzuchem i podbrzuszem po którym czuję pobolewanie i nieokreślony dyskomfort w okolicy pachwiny. To nie jest ból ale coś jakby szczypanie. Chciałem nadmienić że w przeszłości również często uczęszczałem na siłownię (ćwiczyłem z dużymi ciężarami), trenowałem karate i grałem w koszykówkę i nigdy nie miałem takich objawów jak teraz. Dodam że nie byłem jeszcze u lekarza. Czy to może być przepuklina czy może naciągnięcie jakiegoś mięsnia lub ścięgna? Jak to zdiagnozować i czy mogę nadal wykonywać inne ćwiczenia? Dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Trudno mi określić bez badania co może się dziać. Najlepiej w tej sprawie udać się do chirurga. Zwykłe badanie ręką z reguły wystarczy, aby ocenić co się dzieje. Takie objawy rzeczywiście mogą świadczyć o pojawieniu się przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi