Gość tomek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Trzy dni temu mialem zabieg przepukliny pachwinowej lewej z uzyciem siatki jednodniowy z znieczuleniem ogolnym.Mam zaczerwienienie na mosznie i troche na penisie od strony naciecia ktore ma podobno 4,5 cm.To zaczerwienieni wyglada ze pod skura jest krew.Drugi problem to bol a dokladniej klucie i pieczenie w miejcu opatrunku gdy sie lekko smieje lub wezme glebszy oddech.Niewiem czy to jest w miare normalne czy mam sie tym martwic.Biore lek przeciw bolowy i antybiotyk. mam 27 lat. Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 To bardzo wczesny okres pooperacyjny. Takie dolegliwości jak Pan opisuje mogą się utrzymywać nawet do 2 tygodni. Biorąc leki jak wyżej w pełni zabezpiecza się Pan przed zapalenie i zakażeniem rany. W przypadku wątpliwości radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Mam ten sam problem, pewnie krew w trakcie operacji dostala sie do moszny i teraz ulega resorpcji. Jest 10 dzien po operacji i zaczerwienie wyglada nieco lepiej. A zaczerwienie na penisie moze byc wynikiem tego ze ktos usilnie sie o niego wspieral. (Spekuluje, bo zebra tez mnie bola, wiec z pewnoscia wspierano sie o nie) Niebawem beda mi scigac szwy, wiec jak bedzie cos niepokojacego, to dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi