Gość Janek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Cześć wszystkim. Czy w przypadku raka żołądka, na takim etapie, że zaraz po jedzeniu czuje się pełność ma odzwierciedlenie w wynikach badań? Czego jeszcze objawem jest pełność w żołądku po jedzeniu? Oraz mam takie pytania teoretyczne: - czy można mieć raka żołądka, w wyniki z krwi są dobre? mam na myśli OB, Fe, morfologia. - czy jeśli jedynym objawem jest pełność w żołądku po jedzeniu i wyniki z krwi są dobre to czy duże jest prawdopodobieństwo raka żołądka? Dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Pełność w żołądku po jedzeniu może mieć różnorakie powodu. Rak jest najrzadszym powodem takiego stanu. Takie objawy mogą sugerować stan zapalny żołądka, dwunastnicy, owrzodzenie, zwężenie odźwiernika itp. Wyniki badań laboratoryjnych w przypadku początkowego zaawansowania raka żołądka mogą być prawidłowe. W przypadku zaawansowanego z reguły morfologia jest niska (anemia), poziom żelaza oraz OB wysokie (trzy cyfrowe). Każde zaburzenia związane z praca żołądka powinny być diagnozowane przez gastroskopię, żeby wykluczyć raka. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem, który zadecyduje o dalszym postępowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witaj stapler. Nie rozumiem do końca jedej rzeczy napisanej przez Ciebie. W przypadku zaawansowanego raka morfologia i Fe jest niskie. Czy tak? Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tak może być, ale to też nie musi być regułą. Czyli anemia w badaniach laboratoryjnych (morfologia), niski poziom żelaza, wysokie OB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi