Gość AGNIESZKA Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 RTG kręgosłupa piersiowego : lewoboczna skolioza kręgosłupa piersiowego w odcinku środkowym i dolnym. RTG kręgosłupa C : zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej. Zmiany zwyrodnieniowe w postaci zwężenia przestrzeni międzykręgowych na poziomie C5/C6, zmiany w stawach unkowertebralnych na poziomie zwężenia. Panie doktorze, bardzo proszę o wyjaśnienie mi w prostym języku co to znaczy (skolioza-to wiem). Co dalej z tym robić, czy coś mi grozi? Mój lekarz nie powiedział mi NIC. Mam 37 lat. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Przede wszystkim należy zacząć od występujących objawów. Zwyrodnienie może powodować ucisk na korzenie nerwowe odchodzące od rdzenia kręgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 RTG odcina szyjnego: ujawniono zmiany zwyrodnieniowe w postaci zniesienia fizjiologicznej lordozy szyjnej, nieznacznego zwężenia krążka międzykręgowego na poziomie C2-C5. Początkowe zmiany zwyrodnieniowe odcina lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa wyrażone są przez nieznaczne zwężenie krążka międzykręgowego na poziomie L5-S1.Co to znaczy?Co mam robić, żeby się nie pogłębiało zwyrodnienie?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi