Gość Monika Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Piszę w sprawie dotyczącej mojego narzeczonego. dokładnie rok temu w okolicy karku pojawił się u Niego guzek, początkowo był bolesny, ale stopniowo zmniejszył swoje rozmiary, nie zniknął jednak. po wizycie u lekarza rodzinnego zrobił badanie krwi, także usg jamy brzusznej. wyniki okazał się dobre, a lekarz podejrzewał że jest to powiększony węzeł chłonny.na kolejnej wizycie dostał skierowanie do chirurga, który zrobił usg domniemanego węzła. w badaniu nie wykryto żadnych nieprawidłowości. jednakże szczególnie mnie ten temat nie dawał spokoju, szczególnie to że guzek czasem był prawie niewidoczny a czasem zwiększał się do ok 3-4 cm i był wyczuwalny pod skórą. W końcu lekarz rodzinny skierował go do centrum onkologicznego, gdzie wykonano biopsję. wynik był następujący: kaszak. Na kolejną wizytę umówiliśmy się już w naszej miejscowości, mieliśmy nadzieję że w końcu wytną kaszaka. jednak chirurg stwierdził że kaszak jest zbyt mały i szkoda bólu.mamy poczekać aż urośnie. szczerze mamy już dość tego tematu i nieustannych wizyt u specjalistów. jedyną kwestią która nie daje mi spokoju jest to ze kaszak czasem zmniejsza się, staje się płaski a za jakiś czas zwiększa swoje rozmiary.chciałabym dowiedzieć się czy to jest możliwe i normalne i wreszcie odetchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 W zasadzie kaszak może ulec powiększeniu lub zmniejszeniu. Można go usunąć już teraz i nie czekać aż zwiększy swoje rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak samo miałem 4 lata go chodowałem przez rodzinnego bo ciagle twierdzil ze to węzeł chłonny i lepiej nie ruszać. dzisiaj poszedlem do chirurga a od od reki mi go wyrwał - twierdząc ze za dlugo z tym wzlekałem i teraz nie moze zaszyc tany bo bede ropniałi krwawic. I dodając ze prawdopodobnie odrośnie z powodu ze tak długo zwlekałem...... Więc nie ufajcie rodzinnym idzcie do specjalisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi