Gość Justyna Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam serdecznie Chcialam prosic o rade. Otoz we dwa dni temu wyszlam ze szpitala po ostrym zapaleniu trzustki (wyniki teraz w normie) usunieciu kamieni z przewodow(metoda ECPW) oraz usunieciu woreczka zolciowego laparoskopowo. Juz w szpitalu miewalam bole brzucha-myslalam ze to po zabiegu, a teraz te bole nasilaja mi sie szczegolnie wieczorami i po jedzeniu . Nie wiem co sie dzieje a mam nastepujace objawy: -bole skurczowe w dolnej czesci brzucha - bole kolkowe i nietypowe(nie wiem jak okreslic) pod zebrami, w okolicach pepka , i oczywiscie w miejscach gdzie mam ciecia(tu glownie rwiace), czasem mam wrazenie jakby zebra wbijaly mi sie we wnetrznosci - silny bol plecow po lewej stronie czasem typu skurczowego - przelewanie w brzuchu burczenie , uczucie jakby cos w srodku brzucha babelkowalo - to daje silny bol chwilowy dodam jeszcze ze podczas pobutu w spzitalu przez ponad 2 tygodnie mialam problemy z wyproznieniem. nie wiem co mi dolega lekarze powiedzieli ze jak mi nie przejdzie mam za tydzien sie zjawic,, ale ja sie martwie bardzo , poniewaz kolezanka miala taki sam zabieg i nie ma tych objawow co ja wogole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Niestety, ale takie dolegliwości czasami po takich zabiegach, a zwłaszcza połączonych z ostrym zapaleniem trzustki (koleżanka zapewne nie miała zapalenia trzustki) utrzymują się dość długo. Być może nadal w niewielkim stopniu utrzymuje się stan zapalny trzustki. To wymaga czasu i cierpliwości, aby powróci prawidłowa czynność trzustki. Proszę spełniać zalecenia lekarskie. Jeśli rzeczywiście dolegliwości nie ustąpią w przeciągu tygodnia trzeba udać się na kontrolę lekarską i zapewne wykonać kontrolne badania laboratoryjne i obrazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 dziekuje za odpowiedz , w przyszlym tygodniu mam wizyte kontrolna.. w kazdym razie jesli etraz pojawiaja mi sie siniaki na brzuchu w okolicach pepka to tez po zabiegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylitka Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam Mam 29 lat jestem po usunieciu woreczka żołciowego od 5 lat a glownie od 1,5 roku co kilka miesiecy mam takie same objawy jak wyzej wymieniono oczywiscie bez zapalenia trzustki niby usg wychodzi ok morfologia tez a takie objawy trwaja kilka dni taka kolka czuje sie jakbym miala jakis narzad wyniszczony oslabiony i takie burczenie w brzuchu takie jakby bąbelkowanie,lekarz mowi ze moze zla dieta albo kamien na nerce daje znac juz sama nie wiem prosze o pomoc bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi