Gość amelia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Przeszłam zabieg wycięcia torbieli limfatycznej znajdującej się na wewnętrznej stronie (prawej) górnej wargi 6 miesięcy temu. Zabieg okazał się skomplikowany gdyż umiejscowienie torbieli uniemożliwiło wycięcie jej w całości gdyż spowodowałoby to paraliż połowy twarzy. Opuszczając szpital zostałam poinformowana,że na pewno pojawi się ponownie. Faktycznie widoczne jest zgrubienie miękkie zewnętrzne nad wyczuwalnym podskórnym (większa niż przed zabiegiem) podłużnym zgrubieniem, i zaznaczam,że nie jest to bliznowiec ponieważ cięcie było w innym miejscu. Zdaję sobie sprawę,że jeszcze nie minęło dużo czasu od zabiegu i może być to wciąż opuchlizna pooperacyjna,ale mam pytanie już wybiegające w przyszłość: ponieważ chodzi o twarz... -gdyż zgrubienie było/jest ewidentne i po pół roku torbiel powiększy się -czy warto zapisać się na kolejny zabieg,czy są jakieś inne metody(nieinwazyjne) pomniejszenia lub pozbycia się torbieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Niestety nie ma innych skutecznych metod oprócz leczenia zabiegowego. Najlepiej w tej sprawie udać się do chirurga plastycznego. Warto zainwestować w dobrego chirurga plastycznego. On po badaniu na pewno doradzi jak należy dalej postępować, kiedy i czy trzeba już interweniować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi