Gość Jagoda Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 5 dni temu miałam w nocy silną kolkę nerkową z bólu nawet wymiotowałam wzięłam tabletki przeciwbólowe i jakoś przeszło ale nadal odczuwam ból tej części pleców i co najgorsze przy oddawaniu moczu mam tak straszny ból że płakać się chce i lepiej nic nie pić żeby nie chodzić do łazienki jest on kujący bardzo mocno a kiedyś już miałam taką kolkę nerkową że znalazłam się w szpitalu i usunięto mi kamyk 5mm czy to może byś znowu kamień tyle że wtedy nie miałam takiego bólu przy oddawaniu moczu tylko ciągły ból nerki.Co to jest znowu. Widziałam podobne wątki ale ten ból nie daje mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Tak, to kamica układu moczowego łącznie ze stanem zapalnym. Radzę zgłosić się do lekarza urologa. Trzeba rozważyć podanie antybiotyku i dalsze postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jagoda Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 a czy samo to ustąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jeśli jest stan zapalny układu moczowego, a z opisu Pani przypadku tak wynika należy zgłosić się bezpośrednio do lekarza pierwszego kontaktu. Trzeba będzie pilnie włączyć odpowiednie leczenie farmakologiczne. Zapewne będzie także potrzeba konsultacja urologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jagoda Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 a jeżeli nie zgłoszę się do lekarza to problem sam nie ustąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fack Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 przedewszystkim trzeba dużo pić i chodzić sikać wtedy jest mozliwość ze kamień wyjdzie z moczem jedyne rozwionzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipka Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ja mam kamień 6-7mm..lekarz rodzinny zapisał mi no-spe forte,pastę fitolizynę,tabletki wyciąg z żurawiny..Dostałam raz kolkę(ból straszny-myślałam,że zemdleje) teraz nie boli ale mam problemy bo boli jak oddaję mocz...czy to znaczy,że kamień jest gdzieś blisko wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mam zatrzymanie moczu od soboty 7 grudnia po silnych lekach przeciw bólowych nie przechodzi a uśmierza kamień lewa - prawa nerka około 1 cm / 5mm,do tego rwa kulszowa kregosłupa prawo stronna czekam na szpital,ból , nadmierna potliwość , brak apetytu,bezsseność oraz gorączka i dreszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi