Gość Karol Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Proszę o informację co mi może dolegać. Często mnie boli w lewym dole po lewej stronie. Bardzo często ból pojawia się na plecach w dole zaraz po jedzeniu. Im zjem więcej i szybciej to ból jest mocnejszy. Ból ten ustępuje po kilkunastu lib kilkudziesięciu minutach. Miałem robione USG i kolonoskpie. USG - OK. Kolonoskopia - esica ufiksowana w zrostach. Czy to jakaś poważna choroba ten ból w dole brzucha i na plecach?? Czy można to zwalić na nerwicę lub IBS? Czy powinienem robić jakieś dodatkowe badania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Takie objawy mogą wynikać zarówno z obecności zrostów, które utrudniają pasaż treści jelitowej oraz IBS. W zasadzie nie ma konieczności wykonywania dalszych badań, ponieważ te najważniejsze zostały wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi