Gość Sylwek Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam Miesiąc temu miałem wykonany zabieg wycięcia tłuszczaka w okolicy mostka( USG wykazało 1 guzek ) Usunięto mi go chirurgicznie , dwa tygodnie po zabiegu z wyniku badania histopatologicznego wychodzi że to tłuszczak.Niestety, pojawia się następny guzek , i znowu USG , tylko że teraz w miejscu wyciętego pojawia się jeden i obok niego drugi... teraz nie wiem wycinac czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Generalnie tłuszczaki są zmianami łagodnymi, usuwa się je głównie ze względów kosmetycznych. Jednak mogą nawracać, stąd usuwa się tylko te, które są przyczyną dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xenia Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Jezeli zabieg jest poprawnie wykonany, to tluszczaki nie maja prawa, pojawiac sie w tym samym miejscu!!! Prosze koniecznie zmienic chirurga i oczywiscie wyciac *nowe* tluszczaki, bo beda sie tylko rozrastac i nieestetycznie wygladac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi