Gość ania Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam Od 10 lat mam jakąś kulkę pod skórą ma ona może z 1,5cm. Jest przesuwalna, można ja wyczuć palcami jest tak jakby przyczepiona tkanki. Nigdy mnie nie bolała jednak od niedawna zaczęła mnie bolec. Dodam ze mam to na wzgórku łonowym. Gdy zaczyna mnie to boleć boli mnie również udo . Bardzo sie tym martwię. Co to może być? Nie byłam nigdy z tym u lekarza bardzo sie boję. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Na podstawie opisu,nie można wyrokowac co,to jest.Bardzo możliwe ,że tłuszczak/może uciskac nerw/Konieczne jest badanie USG i wizyta u chirurga.Jeśli,to tłuszczak,drobny zabieg w znieczuleniu miejscowym i do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Chciałam dodać ze jest on bardziej pod skórą troszkę głębiej i niema żadnych uwypukleń. Jest troszeczkę twardy. Boję sie ze to jednak może być coś groźnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Spokojnie. proszę wykonać badanie USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jak wcześniej wspomniał medicus to może być tłuszczak. Najlepiej żeby zobaczył to chirurg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Wydaje mi się że to raczej nie jest guzek tylko taka kulka choćby w kształcie wiśni. Mogę ją dokładnie wyczuć palcami. Pójdę z tym do lekarza. Dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olunia Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 witam. od ponad tygodnia również mam dziwny guzek na wzgórku łonowym pod skórą. myślałam, że to czyrak (bo na początku tak to wyglądało), po jakimś czasie zaczynał pękać i wydostała się gęsta wydzielina (jakby ropa pomieszana z bardzo ciemną krwią), pomogłam wydzielinie się wydostać, naciskając wokół pęknięcia, kolejnego dnia wycisnęłam jeszcze trochę tej wydzieliny, a następnego dnia rano miejsce wokół otoczył wielki, ciemny siniak, o wielkości ok. 8x8cm... w okolicy, skąd wydobywała się wydzielina mam stwardnienie, nie kulkę, lecz płaskie, wielkości około 2-3 cm na 2-3 cm. co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Olunia. Z tego, co opisujesz to może być czyrak. Ja miałam juz dwa, z czego ten pierwszy musiałam usuwać chirurgicznie,a w przypadku drugiego na szczescie szybko się zeorientowałam i zaczełam z nim walczyć, żeby się wchłonął. Szybko do lekarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Ja mam ten sam problem tylko ze w kroczu! wiec do jakiego lekarza powinnam sie udac? z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 ja mam podobny problem jak Justyna opisuje. czy kots może poradzic do jakiego lekarza sie udac? i jak wyglada usuwanie tego *czegos* najprawdopodobniej czyraka operacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ruda Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ja mam dwa kilku milimetrowe wypuklenia na wzgórku i miedzy wejsciem do pochwy a odbytem...Nie mam pojecia co to jest i sie boje...wygladaja jak krostki tyle ze to na wzgórku mam juz około 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 To mogą być kłykciny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Pomocy mam już chyba 4-tego czyraka. Ostatni zrobił mi się na nosie więc poszedłem do lekarza rodzinnego ale on przepisał mi tylko maść ichtiolową i powiedział że nie można tego wyleczyć. Pomóżcie mi, do jakiego lekarza mam sie wybrać ? Jakie zrobic badania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Ja mam guzka z którego wypyłyneła ropa a teraz pozostał sam guzek. Dodam że jest bolesny. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 aaa - wejdz w najpopularniejsze watki i przeczytaj o torbiel włosowata kości ogonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EWKA Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 recepta na czyraka.rok temu przez okolo rok czasu zmagalam sie z czyrakami pod pacha.bol nie do zniesienia. kolega ktory mial ten sam problem polecil mi suplement diety o nazwie *spirulina hawajska* koszt ok 50zl w tabletkach.bralam regularnie przez miesiac czasu zgodnie z ulotka i czyraki jak reka odjal!!! od tamtego czasu ani jednego nie mialam.spirulina to sa algi morskie.szczerze polecam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi