Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość alicja

Uczucie przeszkody w gardle przy przełykaniu i pieczenie, zapalenie tarczycy?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość alicja
Dzien dobry mam pytanie co pan sadzi o moich wynikach anty tpo-324,3 norma(*34) anty tg 281,9 norma(*115) ft4 1.36 norma(0,93-1,7) ft3 4,54 norma(2,57-4.43) tsh 6.5 usg tarczycy tarczyca dwuplatowa w prawidlowym polozeniu. plat prawy 7ml plat lewy 7ml ciesn 5mm Echogenicznosc miazszu nierownomiernie obnizona,przeplyw przez miazsz w opcji pd podwyzszony zdj. tarczyca bez zmian ogniskowych. nad ciesnia odczynowy wezel chlonny wlk.6 *3mm zdj. pozostale wezly chlonne szyjne bez zmian Czuje jakby przeszkode w gardle przy przelykaniu i czasami pieczenie gardla czy to moze byc zapoalenie tarczycy ?Jakie powinno byc leczenie i jak dlugo trwa?goraczki nie mam Bardzo prosze o odpowiedz i bardzo panu dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Wyniki badań laboratoryjnych, obrazowych i objawy wskazują na zapalenie tarczycy. Trzeba w tej sprawie pilnie skonsultować się z endokrynologiem. Zazwyczaj w takich stanach stosuje się leki przeciwzapalne oraz substytucję hormonalną. Leczenie trwa z reguły kilka tygodni w zależności od typu zapalenia (dokładny typ zapalenia można określić w biopsji cienkoigłowej).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość alicja
dziekuje serdecznie za odpowiedz chyba nie trafilam na dobrego lekarza poniewaz dostalam tylko euthyrox a wydaje mi sie ze wlasnie to zapalenie bo gdzies czytalam ze takie pieczenie to tez od zapalenia tarczycy a ja juz mam dlugo to a czy po leczeniu nie trzeba brac juz tabletek?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Czasami tabletki już trzeba brać na stałe (głównie hormony tarczycy jeśli zapalenie zniszczy miąższ tarczycy).

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość prosze o odpowiedz
a co oznacza Echogenicznosc miazszu nierownomiernie obnizona,przeplyw przez miazsz w opcji pd podwyzszony zdj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
To może świadczyć o zmianach zwyrodnieniowych tarczycy, nic groźnego, leczenie według zaleceń endokrynologa, brak wskazań do operacji.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa
przeszłam ostatnio zatrucie pokarmowe i od tamtego czasu czuje jakbym coś miała w gardle czuje to podczas połykania nawet śliny. i przy tym jest mi również niedobrze jak coś zjem. 2 dni temu przeszło mi zatrucie pokarmowe. proszę o odpowiedz co to może być i czy to normalne po zatruciu

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Małgorzata
usg mojej tarczycy wyglada nastepująco : płat lewy 3,6 ml płat prawy 5,7 ml, cieśnia 3 mm imiąższ tarczycy w opcji pd o zmniejszonym przepływie krwui od lekarza rodzinnego dostałam skierowanie do endokrynologa ale niestety dopiero na marzec 2012 r co teraz mam robić . Chodze nieprzytomna, tyję, mam dołki psychiczne i uczucie strasznego duszenia w gardle . Jestem załamana .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość kazek
Witam wszystkich mam pytanie moja zona ma dziwne objawy a mianowicie tak jakby miala kluske w gardle i nie moze z tego powodu jesc bo przeszkadza jej to w przelykaniu ale nieraz tej kluchy nie czuje , mam ja po lewej stronie prosze o odpowiedz co to moze byc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Maria
Witam jestem studentką i piszę pracę magisterską na temat wiedzy pacjentów o czynnikach ryzyka wystąpienia chorób tarczycy. Serdecznie proszę o wypełnienie mojej ankiety. https://docs.google.com/forms/d/1VHWvPu0Ny0IdxaJ4PLt0hLknR7agFL7EFVwArBKA_BI/viewform Bardzo dziękuję i życzę dużo zdrowia!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×