Gość sylwek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Znalazłem na jądrze twardą kulkę, która pod moszną wygląda jakby miała kolor skóry Któremu lekarzowi wierzyć i czy w ogóle? Na usg jąder i najądrzy kilka dni temu znaleziono u mnie torbiel, płyn. Na kontrolnym usg po kilku dniach usłyszałem : to tylko zgrubienie jądra. Jak pokazałem że ostatnio wyszła torbiel lekarz nic nie powiedział tylko tyle że to niegroźne zwłóknienie i na pewno nie jest to proces nowotworowy bo usg to super czułe badanie i znajdzie guza. Moje pytanie: jak można wierzyć czy to nie rak skoro jeden doktor mówi : torbiel/płyn a drugi zwłóknienie/zgrubienie. Czy to na usg wygląda podobnie lub tak samo? Bo skoro tak to może równie dobrze jest to jeszcze co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Radzę w tej sprawie skonsultować się z urologiem. On ma największe doświadczenie w tej problematyce. W USG można łatwo odróżnić torbiel od zwłóknienia. Najlepiej, żeby USG wykonał kontrolnie urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi