Gość Marta Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam, od lat mam na przedramionach (od dloni do lokcia) szereg niewielkich podskornych guzkow, ktore grupuja sie badz wystepuja pojedynczo. Podobne pojedyncze guzki mam tez w piersi i na brzuchu.Niektore znajduja sie dosc gleboko w tkance, nie sa widoczne na zewnatrz, dopiero po naciagnieciu skory, jako biale wypuklosci. Ogladalo je wielu lekarzy - od dermatologow/alergologow po chirurgow, bez jednoznacznych rezultatow badz diagnoz. Mam wrazenie, ze ich ilosc sie czasem zmniejsza badz zwieksza. Czy to moga byc jakies uboczne (nieprzetworzone) produkty przemiany materii badz jakichs nieprzyswajalnych przez organizam substancji?Czy nalezaloby je jakos zbadac, np. poprzez biopsje? Z gory dziekuje za informacje i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Najlepiej, żeby mieć 100% pewność z czym mamy do czynienia wykonać biopsję przynajmniej jednego takiego guzka lub pokusić się o wycięcie guzka i poddanie go badaniu histopatologicznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Myślę, że jeśli jest taka możliwość to można spróbować zrobić biopsję. A czy te guzki swędzą? Czy miała Pani robione badanie moczu? Jeśli nie można zasugerować to lekarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi