Gość compactcivic Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam serdecznie od 4 miesiecy mam zdiagnozowany Zespo Jelita Drazliwego - ( z badan krwi, usg jamy brzusznej, badan kału, i badania rtg z podwojnym kontarstem(wlew doodbytniczy) . Choc wciaz obawiam sie ze to moze rak... mam 27 lat. Ostatnio zauwazylem ze mam powiekszone wezly chlonne na szyji po lewej stronie... i czasami lekko mnie pobolewaja sa dwa miejsca gdzie mozna wyczuc to powiekszenie... pierwsze skojarzenie jakie mi przyszlo to ze mam raka jelita grubego a to sa moze przezuty.. dodam ze ostatnie badania krwi robilem 3 tyg temu i byly ok( ob, crp i morfologia w normie) Dzis bylem na usg wezłow chlonnych prywatnie poniewaz zaniepokoilo mnie ich miejscowe powiekszenie.... opis lekarza radiologa wyglada nastepujaco: Gruczol tarczycowy bez odchylen. W obrebie szyji po stronie lewej, w polowie długosci za tylnym brzegiem miesnia mostkowoobojczykowosutkowego nieco powiekszone wezły chlonne o charaklterze odczynowym, wiekszy o wymiarach 22.5x10,5 powiekszony wezel chlonny widoczny w sasiedztwie niezmienionej slinianki podzuchwowej. Czy to oznacza jaks przezut? a moze chlonniak albo ziarnica? Dodam ze jestem osoba nerwowa, przepracowana, przemeczona od paru lat, znerwicowana. mam sporoa nadwage waze 112kg. I nie chudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 To raczej wynik przebytej infekcji. Jeśli jednak występują dolegliwości tj. chrypka, duszność lub zaburzenia połykania najlepiej skonsultować się z laryngologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Witam! Ja tez mam ciągle powiększone węzły chłonne i laryngolog nic nie widzi. Poza tym mam uczucie takiej ciągłej kluski w gardle.Co to może być?Dodam, że brat ojca miał raka gardła i węzłów chłonnych. Czy to może być dziedziczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 witam. Ewo ja takie uczucie kluski tez miałam a co sie okazało to było spowodowane problemem z tarczycy a dokładnie jej niedoczynnoscą wiec doradzam badanie tsh. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi