Gość AsiaK z Gdyni Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Mam 14 lat i mam problem. Mam dwa małe guzki jeden nad czołem, a drugi z tyły głowy. Ten drugi wydaje mi sie mniejszy, ale gdy go dotykam odczuwam leciutki ból. Co to może być? Bo bardzo się boje, że to coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Najczęściej takie guzki na głowie to kaszaki lub rzadziej tłuszczaki. Jedynym skutecznym sposobem ich leczenia jest usunięcie chirurgiczne. Musisz wybrać się z rodzicami (rodzicem) do chirurga dziecięcego i chirurg prawdopodobnie zadecyduje o dalszym leczeniu z pewnością zabiegowym. Po wycięciu zmian powie dokładnie czym były te guzki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 a czy jest to mozliwe ze to rak mózgu???ja mam taki guzek z tylu glowy wielkosci 0.5 cm przygladalam sie nic tam nie widac zeby bylo to innego koloru czy cos.. czy te kaszaki sie odznaczaja kolorem?czesto dosc boli mnie golowa mam obawy z pojsciem do lekarza bo nie wiem co mu powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Nie ma raka mógu tylko nowotwór. Wątpię w tak daleko posunięte rozpoznanie. Trzeba skontaktować się z lekarzem. Kaszak umiejscowiony jest pod skórą, więc skóra jest wtedy normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał21 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 tez mam takie guzki na glowie tylko 4 mam 21 lat i mam je od okolo 5 lat czasem miewam bole glowy no i z czasemn troszke rosna juz sa widoczne gdy włosy sa sciete na krutko czy moze miec to jakies komplikacje w puzniejszym czasie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 ja mam dwa guzki,jeden ok 8 lat a drugi 1 rok sa male i niebola,glowa boli mnie bardzo rzadko.Mysle o pojsciu do lekarza ale sie boje.Nie rosna te guzki.Jeden wyskoczyl mi po porodzie tak mysle a drogi tak jakos nie wiadomo skad.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siostram Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Mam podobnie,nie wiadomo skąd mi się to wzieło,prawdopodobni to kaszak na głowie jest malutki,ale jest,drugi pod skórą nad ustami,mam skierowanie od dermatologa i musze odwiedzić chirurga.Takie zabiegi najlepiej robić porą zimową,lepiej i szybciej się goi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klask Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 mam 12 lat i ja mam podobnie mam dwa takie na czole strasznie one bola .mialam je wczesniej zniknely a teraz znowu sie pojawily ,wczesniej jeden rozdrapalam i wycisnelam mimo to ze bolalo tak bardzo, po porostu zacisnelam zeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Werka. Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Też mam podobny problem. MAm 15 lat i wczoraj zauważyłam, zee mam małego guza, nad czołem na głowie. Nie wiem co z tym robic, ale chyba udam sie do lekarza, to najlepszy sposob zeby sie dowiedziec co to, ii jak to usunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elokwentny Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Mam podobny problem, okolo 2 tygodnie temu wyskoczyl mi guzel po czym po kilku dniach zniknac, a dzis pojawil sie znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gf Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 ja mam ten sam problem co wy i teaz boje sie z tym zgłosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewaa Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 ja również mam guza na głowie. A raczej w głowie. Tylko że ja mam go w nasadzie głowy. Jak go dotykam lub czeszę włosy strasznie boli. Boję się że to coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Ja mam akurat 16 lat*) i mam to samo*p nie bojcie sie ja to mam i ide aby mi to usuneli*d zrobia mi tylko znieczulenie miejscowe i usuna. tego samego dnia wyjde z szpitala*) nie lamcie sie idzcie do chirurga*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robaczek Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 czesc ja tesz mam takie guzki 3 jeden z nich jest bolesny niemoge umygc glowy czesac sie w tym miejscu i jest zarozowiony mam je jusz kilka lat z czasem sa coraz bardziej bolesne i postanowilam wybrac sie do lekarza dam znac co i jak bylo pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 a ja mam nadzieję, że większość tych wpisów typu: *mam 2 guzki kilka lat, są zaczerwienione, strasznie bolą jak myję głowę, a jednego to rozdrapałam* nie są na poważnie.......................... LUDZIE!!! to ja myślałem, że JA zwlekająca z pójściem do stomatologa, pół jamy ustnej mam chyba do wyrwania, zęby mi zaczęły gnić, mimo, że myję już je regularnie 2 razy dziennie. przeszłość z brakiem odpowiedniej higieny i kontakt z narkotykami doprowadziły mnie do tego stanu. mimo to nadal wstydzę/boję się iść do stomatologa. do tego mam podobnego guzka nad czołem, nie boli, na przestrzeni 10 lat wydaje się nieco większy. głowa boli mnie notorycznie, z przerwami kilkumisięcznymi, czase tak, że dosłownie nie mogę się ruszyć i zwijam się z bólu... pójdźmy wszyscy razem do lekarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAMIANEK Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Znajoma też ma takie guzki wygląda to jak by jej rosły rogi ~! Jej mama też to miała i po usunięciu tego w ciągu miesiąca zmarła ! Znajoma woli tego nie ruszać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mój mąż ma takie guzki,jedne zwykłe stwardnienie,inne większe zaróżowione wielkości ok cm-sześciennego(wielkości opuszka palca) nacieram mu olejkiem pichtowym-pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wero Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mam 16 lat i ten sam problem, od jakiegoś czasu pojawił mi się guz z tyłu głowy, zastanawiam się czy to coś poważnego bo kilka miesięcy temu miałam wypadek (potrącił mnie samochód) fakt był to uraz w nogę, mam do tego pory krwiaki w łydce. Ale myślę, że jedyną opcją to wybranie się do lekarza i chyba tak zrobię... :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jola Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Ja właśnie jestem po zabiegu wycięcia tuszczaków wcale nie bli dostałam zastrzyg w głowe nic nie boli i lekarz mi wycia zaraz poszłam do domu naprawde nic nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 lat 15 Mam ten sam problem, mam małe guzki na czole, czasem znikają czasem się pojawiają, jak je dotykam to troche bolą. Nie wiem co robić :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hmm Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 I co? Poszliście w końcu do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi