Gość ASIA Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Dzien dobry.Czy kolonoskopia to najlepsze badanie na wykrycie jakichkolwiek zmian w jelicie?Czy mozna czegos nie dopatrzyc?Pytam dlatego,ze dzis miałam robiona kolonoskopie w zwiazku z tym ze z chwila silnego bólu brzucha bardzo puchłam, miałam problemy z niepełnym wypróznieniem, zdarzało sie ze krwawiłam z odbytu.A przed kazdy pojsciem do toalety czuje straszny bol brzucha ktory mija po wypróznieniu, ale jak pisałam te wypróznienie zawsze jest nie pełne..Głownie czuje silne kłucie po lewej stronie brzucha, a po tym badaniu nic nie wynikło.W czym moze byc problem?Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Kolonoskopia jest najdokładniejszym i najlepszym sposobem badania jelita grubego. Być może Pani problemem jest zespół jelita drażliwego czyli czynnościowe zaburzenia pracy jelita grubego, a nie zmiany morfologiczne widoczne np. w kolonoskopii (kolonoskopia może być wtedy prawidłowa). Krew na stolcu zaś może wskazywać na żylaki odbytu najlepiej wyczuwalne przy badaniu palcem przez odbyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi