Gość Emilia Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Dzień dobry Wczoraj dowiedziałam się że mój mąż ma guz żołądka położony na arterii w jego dolnej części, w badaniu krwi stwierdzono dużą ilość przeciwciał rakowych. Przeprowadzone badanie gastroskopiczne miał dwukrotnie i od ostatniego stwierdzono dwukrotne powiększenie guza z 1 cm do 2,9 cm. Badanie krwi wykluczyło obecnosć bakterii heliobakter. Miesiąc temu wymiotował krwią, często oddaje lużne stolce, nawet pół godziny po posiłku, odczuwa bólu w podbrzuszu po posiłku. Ma wysypke na w górnej części ciała. Bardzo niepokoją mnie te objawy. Proszę o porade, czy taki guz jest uleczalny, i jakie są na to szanse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emila Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Zapomniałam dopisać że mój mąz ma 29 lat, grupę krwi A, i w rodzinie problemy z przewodem pokarmowym ma ojciec i babcia. Bardzo sie martwie nie wiem jakie są szanse wyleczenia z guza, czy może być on niezłośliwy? i jakie sa rokowania? Proszę o diagnoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi