Gość Paweł Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam. Mam 20 lat. Obserwuje od około 1-2 roku po prawej stronie pachwiny... widoczną ale raczej niewielką przepuklinę wielkości /trudno mi określić/ pestki śliwki węgierki. Wszystko było by wporządku ale podczas cieższej pracy czy dłuższego stania (około 2 godzin), pojawia się niepokojący ból, właśnie w tym miejscu. Znika po chwilowym odpoczynku. Podczas normalnego dnia i snu nie czuje bólu a nawet przepuklina całkowicie znika. Nie byłem z tą sprawą u lekarza, bo w internecie znalazłem pas przepuklinowy pachwinowy, który może zlikwidował by problem. Moje pytanie brzmi czy zakupić taki pas i założyć go podczas pracy? Czy konieczna jest wizyta u lekarza a może zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Najlepiej skonstaktować się bezpośrednio z chirurgiem. Pas jest tylko rozwiązaniem tymczasowym. Konieczny jest jednak zabieg usunięcia przepukliny, ze względu na możliwość jej uwięźnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi