Gość Justyna Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Witam! Chciałabym dowiedzieć się czy istnieje coś takiego jak skłonność do występowania takich zmian. Trzy i dwa lata temu wykryłam u siebie włókniaki które usunęłam i jak na razie nie zaobserwowałam kolejnych. Niestety ok miesiąca temu zauważyłam 2 guzki na nadgarstku a to niestety nie wszystko...wczoraj przypadkiem znalazłam również 2 guzy ok 1 cm średnicy na potylicy. Są twarde i dają się przesuwać bolą przy odwracaniu głowy. Poza tym od dłuższego czasu bardzo często boli mnie głowa, sądziłam, że to z powodu zmęczenia, później przeziębienia, lecz teraz obawiam się, że może to wiąże się z tymi guzami...mam dopiero 22 lata i chciałabym wiedzieć czy można wykonać jakieś dodatkowe badania, by poznać przyczynę występowania tych guzków...czy może to być coś poważnego?proszę o odpowiedź bardzo boję się kolejnych zabiegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Guzki trzeba usunąć i poddać badaniu histopatologicznemu. Guzki muszą być dokładne przebadane, aby określić ich budowę histopatologiczną. Może to nerwiakowłókniakowatość. Guzki wtedy usadawiają się wzdłuż nerwów (nawet czaszkowych) i mogą dawać objawy takie jak Pani opisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi