Gość Adam Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Czy po wycieciu tego narzadu bez komplikacji mozna normalnie funkcjonowac, pracowac (praca biurowa)? jak wyglada zycie po takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Tak oczywiście można. Trzeba tylko zażywać odpowiednie leki uzupełniające poziom hormonów we krwi według zaleceń endokrynologicznym. Dalsze życie będzie wyglądało jak dotychczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brat Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam, mam pytanie jak wygląda przyjmowanie chormonów bez przysadki mózgowej tzn. skąd lekarze wiedzą co przepisać i w jakich dawkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Hej ja jestem po operacji miałam wtedy 9 lat ..... miałam torbiel na całej przesadce w siodle tureckim i na ta chwile zażywam hormony tarczycy , nadnercze .... Żeby mieć okres muszę zaznaczy leki Brałam również hormon wzrostu .... Mam teraz 28 Jeśli chodzi o życie i normalne funkcjonowanie to jest raczej normalne .... możne bardziej się stresuje i jestem bardziej wybuchowa ale to własnie przez brak tych hormonow .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martini Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Dzień dobry. Ja też nie mam przysadki - torbiel siodła tureckiego. No i teraz mam moczówkę prostą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marian Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 całe życie na lekach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 23 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Szanowny gościu Marianie ...a jak miałbyś cukrzycę od dzieciństwa, to zyłbyś bez leków... czlowieku, trochę wyczucia i realizmu. To chyba dobrze, że medycyna pomaga nam żyć i funkcjonować. pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 112 Opublikowano 6 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2024 Córka wiek 11 lat jest po usunięciu czaszkogardlaka ma wycięta szypułę przysadki mózgowej jak będzie wyglądało jej dalsze życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna3434 Opublikowano 15 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2025 Cześć. 2msc temu byłam na kontroli u mojej ginekolog. Wyszła mi wysoka prolaktyna. Do tego mam bóle głowy, czasem dziwne uczucie sciskania gałek ocznych i mgła przed oczami lekka ? bardziej na czubku ( gdzie ciemieniowe ) czasem mam mrowienie lewej strony twarzy i uczucie opadania powieki? Na Rezonans głowy idę 17kwietnia dopiero ... Ktoś tam miał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi