Gość włodzimierz Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Mam 51lat,,Wynik badania kolonoskopi brzmi: Polypus recti. varices haemorrhoideales........Diverticulosis sigmae........Proszę o przetłumaczenie diagnozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Oznacza to: Polip odbytnicy. Żylaki odbytu. Uchyłkowatość esicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość włodzimierz Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Dziękuje za wyjaśnienie.Przepraszam ,, a czy mógłby Pan Doktor mi powiedzieć ,czy można ten polip usunąć,i jaką metodą to się robi.Przy kolonoskopii w rectum jeden polipek miałem usunięty.Jeszcze raz dziękuje za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Taki polip usuwa się najczęściej podczas kolonoskopii. Podejrzewam, że to jest właśnie chodzi o ten usunięty polip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi