Gość Renia Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam, Zrobiłam prywatnie badania tarczycowe moje wyniki to: TSH 0,05 (0,3-5,7) FT3 10,1 (3,0-6,8) FT4 32,52 (9,0-24,0) anty-TPO 11,7 (0,0-34,0) Opis USG tarczycy: Objętość prawego płata tarczycy: 3,7 ml Objętość lewego płata tarczycy: 20,4 ml Objętość cieśni tarczycy wynosi 1,1 ml Niemal całą objętość lewego płata zajmuje owalna struktura o mieszanej echogeniczności wielkości 28x25x45 mm, zawierająca obszary hypo i hyperechogeniczne oraz przestrzenie płynowe. Prawy płat tarczycy jednorodny, bez zmian ogniskowych. Proszę o interpretację bo dla mnie to jest czarna magia.... a opis usg brzmi strasznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Ma Pani nadczynność tarczycy i to dużą. Wymagania jest pilna konsultacja z endokrynologiem (wprowadzenie odpowiedniego leczenia przyczynowego). Po unormowaniu poziomów tarczycy we krwi do rozważenia operacyjne usunięcie częściowe tarczycy. O wszystkim musi zadecydować endokrynolog. Wygląda, że jest to wole guzowate tarczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renia Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Dziękuję za szybką odpowiedź. W najbliższą sobotę jestem umówiona prywatnie do endokrynologa bo w przychodni tarczycowej umówienie się na wizytę graniczy z cudem. (300 osób czeka w kolejce...) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BERNADETA Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 witam zrobilam badania TSH:7.36 mIUL 35 ,4.5 T3-FREE 4.9 pmolL3.5 6.5 T4-FREE 10.7 pomlL10 20 DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam prawy 14,5*50mm,obj 8,7 bez zmian ogniskowych z uwypukleniem na górnym zarysie 1,2*4,7*8mm-płat piramidowy lewy 16,5*18,5*50mm,obj 7,6ml w górnym biegnie zmiana ogniska o nieznacznie,nierównomiernie obniżonej echogeniczości 11,5*7mm,unaczynienie IIIII, wdolnym biegunie od przodu zmiana bezechowa 2mm bez przepływu -torbiel. Bardzo proszę o szybką interprację wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi