Gość panikara :) Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam , mam 20 lat , od jakis 2 dni czuje kłucie począwszy od prawego żebra w okolicach mostka... najpierw myślałam ze to wątroba , ale nie pije , nie pale , nie zażywałam nigdy natrkotyków... ale i takze nie jem duzo miesa... tzn , 2razy na tydzien , z racji tego ze moj mąz jest wegetarianimen , musze sie do tego przystosowac.... ale czasami nie odmówie sobie mięsa... takze nie wiem czy to moze byc wątroba , od warzyw... takze nie mam na oczach lub skórze odcienia żółtego , raczej wszystko jest w normie...toaleta takze wszystko ok .... prosze o podpowiedz co znajduje sie w prawej stronie w górnej częsci brzucha , tak jak powiedziałam... jest to ból kłucący , ktory nie zawsze wystepuje , spac moge normalnie nie budze sie przez ból... ból ustępuje gdy siąde i podkurcze brzuch , lub gdy dotykam tego miejsca... automatycznie przechodzi , lub takze wtedy gdy przykładam termofor z ciepla woda .... dzisiaj jak sie bardzo naczytałam na różnych forach - ludzie zawsze mówia o raku , na poczatku nie myslalam wogole ze to moze byc rak... teraz po przeczytaniu paru wypowiedzi , zaczynam moze i w to wierzyc ?! moze to jest nerwica ? bo strasznie denerwuje sie nad moim zdrowiem , uprawiam różnego rodzaju sporty... np. wczoraj gdy bolal mnie brzuch zajeejestrowalam sie do dr. lekarz podotykal mi brzucha , ale nic nie moglam powiedziec , poniewaz gdy tylko weszlam do przychodni ten ból minał....takze po powrocie od lekarza , postanowilam truchcikiem pobiegnać do domu , dodam ze przy biegu tez mnie nic nie boli , takze jak o tym nie mysle , nie mam żadnego bólu , ale gdy tylko mi sie nudzi , i zaczne szukac w internecie a temat raka... niestey mam je wszystkie , bo objawy pasuja do moich.... dochodzi tez bol / klucie w klatce piersiowej. nie mam dusznosci tylko te klucie , powiedzialam o tym lekarzowi , dal mi skierowanie na morfologie krwi.... takze ide jurto ... zobaczymy co za wynik bedzie.... ALE NAPRAWDE STRASZNIE BOLE SIE O RAKA.... czy naprawde moge go miec ??? prosze o odpowiedz . z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Prawdopodobieństwo występowania raka jest bardzo małe. W Pani wypadku dużą rolę odgrywa psychika. Dlatego radzę wykonać badanie, które zlecił lekarz. Można dodatkowo wykonać usg jamy brzucha (trzeba być na czczo). W tej okolicy, czyli prawym nadbrzuszu znajduje się wątroba, pęcherzyk żółciowy, w tej okolicy może występować ból związany również z chorobami nerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi