Gość Kamil Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Wyczułem coś obcego u dołu jądra, poszedłem do urologa i okazało się że to wodniak. Powiedział on również że ma to 1/4 mężczyzn i nie ma się czym przejmować, a tu jednak czytam o operacjach wodniaków. Dowiedziałem się o tym 2 lata temu i nic z tym dalej nie robiłem. Konsekwencją może być bezpłodność, a są jeszcze jakieś powikłania z tym związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Głównym powołaniem długotrwale nieleczonego wodniaka jest bezpłodność. Może też dojść do zakażenia płynu wodniaka i następowego zapalenia jądra. Z uwagi na powiększone jądro zwiększone jest także prawdopodobieństwo skrętu szypuły jądra. W chwili obecnej należy kontrolnie udać się do urologa. czasami zdarza się, że wodniaki jąder wchłaniają się samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi