Gość Agnieszka Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Mojego trzyletniego synka skierowano na operację sprowadzenia jadra.Czy nie można tego odłożyć aż podrośnie?Jakie moga być konsekwencje pozostawienia jadra w takim stanie jak jest obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Sprowadzenie jądra do moszny powinno wykonywać się do 6 miesiąca życia dziecka. Jeśli nie było to jądro wędrujące. Odwlekanie zabiegu może prowadzić do tego, że takie jądro będzie trzeba usunąć, ponieważ taki stan zwiększa parokrotnie ryzyko wystąpienia raka jądra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jay Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 przez takie kobiety dzieci pozniej cierpia, moja matka zrobila tak samo, nie chciala mnie zostawic na zabieg bo sie o mnie bala. Nadmierna troskliwosc szkodzi i w wieku 25 lat cierpie jak nigdy wczesniej, ten tydzien to apogeum bólu... Drogie matki i ojcowie, patrzcie czy dziecko ma oba jądra !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qw Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jay ma rację! Mam 20 lat i jądro ucieka mi z moszny, wędruje nie wadomo gdzie. Czuję się koszmarnie od zawsze i nigdy nikt mi nie pomógł. Za 2 tyg mam operacje, ale wątpię, że mi pomoże w 100%. Bóle jąder, brzucha, dziwne, kucia, pulsowanie, słabe kości. Wyglądam jak trup i tak się czuję. Wina rodziców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qw Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 W sumie do dziś nie wiem, czy nie jest to wnętrostwo. Jądro zawsze jest poza moszną, jest malutkie. Bóle temu towarzyszące [wręcz niedowład nóg itp] to tragedia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi