Forum Chirurgia » Skóra, blizny, znamienia » Rozcięta warga

Rozcięta warga

Nazywam sie Slawomir moj problem dotyczy mojej wargi poniewaz na wskutek uderzenia z piesci rozcieto mi warge bylem pod nie wielka iloscia alkocholu na wskutek czego nie zglosilem sie na pogotowie w celu zszycia rany dopiero na drugi dzien zglosilem sie tam ale powiedziano mi ze szyc mozna max 4 godz po zdarzeniu pytalem nawet o ewentualne jej rozciecie i zaszycie ponowne ale powiedziano mi ze juz za pozno i musi sie teraz zagoic samo .aktualnie od tego zdarzenia minelo 9 dni juz sie czesciowo zagoilem ale warga nie bardzo chce sie goic mam wrazenie ze zostanie mi dziura w wardze mimo to ze zmaruje kilka razy dziennie kitem pszczelim chcialbym wiedziec czy jeszcze moge zrobic cos jeszcze w tej sprawie czy tak jak powiedziano mi na pogotowiu ze musze czekac kiedy sie samo zagoic
z gory dziekuje i oczekuje odpowiedzi
Sławomir, ponad pół roku temu
Proszę nie smarować żadnym kitem pszczelim, najwyżej przemywać słabym roztworem Rivanolu okresowo. Rana powinna zagoić się samoistnie. Trzeba tylko wykazać trochę cierpliwości. Może to trwać około 2-3 tygodni w zależności od wielkości rany.
stapler, ~
Dlaczego nie smarowac kitem?
Sławomir, ~
Nie ma kit udowodnionyuch właściwości leczniczych w takich stanach. Oczywiście na własne ryzyko można go stosować.
stapler, ~
Wczoraj dostalem maly oklep i tez mam warge rozcieta na pol.jak myslicie zagio sie sama czy jechac na pogotowie? bardzo drastycznie to wyglada i nie chcial bym by mi tak zostalo */ prosze o rady na nr gg 11239685
kamil, kilka miesięcy temu
Strona: 1 

Napisz odpowiedź

Imię

eChirurgia.pl jest serwisem informacyjny. Decyzje dotyczące leczenia muszą być podejmowane przez lekarza.