Gość Marek Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Pytanie dotyczy mojej jedenastoletniej coreczki. Od pol roku pobolewal ja brzuszek dwa, trzy razy w miesiacu, jednak od czterech tygodni nie przestaje bolec nawet na chwile. Wspolnie z zona jezdzimy z nia pare razy w tygodniu do szpitala, przeszla chyba wszystkie mozliwe badania. Z infekcji nerek na ktora leczyla sie dwa pierwsze tygodnie biorac antybiotyki przeksztalcilo sie w infekcje klatki pirsiowej, nadal podajemy jej antybiotyki i ibuprom 400mg razem z paracetamolem 200mg trzy razy na dzien (3x600mg/dzien) jak zalecili lekarze, taka dawka mogla by znieczulic konia, jednak tak zalecili. Dodam tylko ze od 5 lat jestesmy w Anglii i jak wiadomo tutejsza medycyna nie dorasta polskim lekarzom do piet!!! Tak wiec zastanawiamy sie nad powrotem do Polski na czas leczenia. Czytajac polskie fora wyczytalem ze choroba ta pojawia sie z nikad i sama znika i nic nie pomoze, zadne antybiotyki ani srodki przeciw bolowe, mowiac to angielskim lekarzom, wszyscy zgodnie przytakiwali glowa. Prosze o jakas rade. Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Trudno mi doradzać bez dokładnych wyników badań (np. RTG klatki piersiowej, USG jamy brzusznej, zwłaszcza nerek, urografii, badań laboratoryjnych krwi i moczu). Raczej pomysł powrotu do Polski i dokładnej diagnostyki córki w kraju jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi