Gość judyta Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Moja mama ma 75 lat.choruje na nadciśnienie i cukrzycę.dwa tygodnie temu usunięto jej kamienie z woreczka żółciowego.wczoraj odebrałam wyniki badania histopatologicznego i jestem przerażona. Adenocarcinoma papillare (G-2) Guz nacieka warstwę mięśniową oraz płytko tkanki miękkie podsurowicówkowe bez przekraczania błony surowiczej (pT2).Linie cięć chirurgicznych wolne są od nacieku raka.W ścianie pęcherzyka poza zmianą stwierdza się cechy przewlekłego zapalenia oraz liczne ogniska metaplazji typu odżwiernikowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Niestety rak pęcherzyka nie rokuje zwykle dobrze, ponieważ jest to nowotwór bardzo agresywny. W tym wypadku jest to rak o średniej złośliwości. Mimo tego rokowanie 5-letnie przeżycie wynosi 5-15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi