Gość Maria Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Ja jestem po *Amputatio supracervicalis corporis uteri sine adnex* ze względu na macicę mięśniakowatą. Proszę mi przetłumaczyć, czy to jest usunięcie tylko trzonu macicy czy coś jeszcze? Z góry dziękuję. Dziś mija trzy tygodnie i jestem jeszcze bardzo obolała.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Oznacza to: Usunięcie nadszyjkowe trzonu macicy bez przydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Ja również proszę o pomoc. Po konizacji szyjki i abrazji okazało sie że w kanale szyjki nie jest dobrze... CIN III. Zdecydowano, że należy operowac. Zgodziłam sie bo nie było wyjścia, ale też dokładnie nie wiem co wycięto?... Z karty informacyjnej: exstirpatio uteri sine adnexis. excisio ex ovarii bilateralis. exciso ex omenti majoris. appendectomia. Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Wycięcie macicy bez przydatków. Pobranie wycinka z oby jajników. Pobranie wycinka z sieci większej. Wycięcie wyrostka robaczkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dziękuję, pięknie dziękuję:) Nurtuje mnie jeszcze co znaczy ten wycinek z sieci większej?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Violetta Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 ja, podobnie jak Maria również miałam przeprowadzaną operację związaną z mięśniakami. Jeśli mógłby ktoś mi przetłumaczyć co zastosowano w moim przypadku, byłabym bardzo wdzięczna. Zastosowano: Laparotomia m. Joel-Cohen Enucleatio cystis ovarii dex. Amputatio corporis uteri. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justys Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 laparotomia sposobem Joel-Cohen - technika otwarcia jamy brzusznej wyluszczenie torbieli jajnika prawegoie trzonu macicy ( z pozostawieniem szyjki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Bardzo proszę o przetłumaczenie i z góry dziękuję. *Laparotomia. Amputatio corporis uteri supracervicalis cum adnexorum dextrorum. Ligamentopexio colli uteri et vaginae.* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość julka Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 proszę o przetłumaczenie : Observatio adnex bilat. Observatio endometrii. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Proszę o przetłumaczenia *Amputatio corporis uteri sine adnexis sin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi