Gość Maciek Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam, mam dość słabą ruchliwość plemników. jak poprawić stan mojej spermy ? mam żylaki (będzie operacja), wiec zapewne to jest główna przyczyna, ale czy częsty seks/masturbacja też negatywnie może wpłynąć ? co jeść, żeby była poprawa? czasami moja sperma jest bardziej stała niż ciekła - to normalne ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Na stan spermy wpływa palenie papierosów, alkohol, dieta (nie palić, nie nadużywać alkoholu, dieta lekko strawna). Oczywiście w Pana wypadku główną przyczyną zaburzenia jakości spermy są żylaki powrózka nasiennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drx Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 No ale gdy zbyt gęsta sperma, to warto a zbadał Cię nadrolog. Byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi