Gość Ewa Ś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam 2,5 tygodnia temu miałam usunięty laparoskopowo woreczek żółciowy.W trzeciej dobie po zagiegu wyszłam do domu.W siódmej dobie poszłam do poradni zdjąć szwy i co się okazało zrobił się ropień pod szwem,założyli mi prowizoryczny sączek a na ranę robiłam opatrunki 4 razy dziennie z osceniseptu..Teraz rana powoli zaczyna się zasklepiać ale na każdym opatrunku jest ropna wydzielina.Mam pytanie co się stanie z ropą kiedy rana się zabliźni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Rana się raczej nie zabliźni dopóki nie wygoi się ropień. Ropień musi być ciągle opróżniany wtedy jama ropnia zarośnie, a także skóra nad ropniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi