Gość Kasia Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Wynik badania: Podczas biopsji aspiracyjnej cienkoigłowej uzyskano grupy tyreocytów bez cech atypii, poza tym liczne makrofagi oraz zwapnienia. W tle obfity koloid. Obraz cytologiczny odpowiada łagodnej zmianie koloidalnej tarczycy. Proszę o wyjaśnienie bo nic nie rozumiem a wizytę u lekarza mam zaplanowaną dopiero za miesiąc. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Tak jak jest napisane jest to łagodna zmiana zwyrodnieniowa bez absolutnie żadnych zmian typu nowotworowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pulmonolog Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 mam taki sam wynik i czeka mnie operacja po konsultacji z endokrynologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi