Gość Izabela Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam,u mojego taty wykryto guza kątnicy,z rozsianym procesem nowotworowym w postaci licznych niepoliczalnych nieostro odgraniczonych hypowaskularyzowanych struktur w obrębie wątroby ,płuc,otrzewnej o charakterze wtórnych węzłów chłonnych,miał robioną kolonoskopie i był pobrany wycinek do badania histopatologicznego gdzie w rozpoznaniu klinicznym napisane jest ADENOCARCINOMA COLI, a w rozpoznaniu histopatologicznym FOCI ADENOCARCINOMATOSI.Chciałabym zaznaczyć iż mój tata ma wszczepiony kardiowerter-defibrylator serca.Jakie są rokowania i jakie możliwe leczenie?Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Brak tu dokładniejszych danych klicznicznych umożliwiających dokładne określenie stopnia zaawansowania choroby nowotworowej. W tym celu najlepiej bezpośrednio kontaktować się z lekarzami prowadzącymi. Co do leczenia proszę skonsultować się z onkologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 czy mogę zrobić mammografię po wszczepieniu kardiowertera-defibliratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi